• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Geçen yıl (2019) Fransa'da 22.210 kişi yakın takibe alınarak izlendi.

Fransız istihbarat servisinin önceliği zamanının %40 ayırdığı 'Terörizm' oldu.

05-06-2020
Medyaparis haber Merkezi

   Fransa'daki istihbarat hizmetleri Resmi raporuna yayınlandı yayınlanan rapora göre, İstihbarat Teknikleri Kontrol Komisyonu (CNCTR),  Fransa'da  2015 yılından bu yana  2019'da gözetim faaliyetlerinin neredeyse % 40'ını organize suçların takibi ve Terör faaliyetlerinin  önlenmesi konusuna ayırdı. 

Teknolojiyi iyi kullanan gençlere ihtiyaç var. 

    Fransa Dış Güvenlik Genel Müdürlüğü (DGSE) Direction générale de la Sécurité extérieure yetkilisi Patrick Pailloux, teknoloji konusunda başarılı olan gençlerin, Fransa istihbaratını iş potansiyeline sahip bir sektör olarak görmemelerini "bir tehlike" olarak niteledi.

    AFP'ye konuşan Pailloux, "Yeni teknolojiler ile arası iyi olan kişilere ihtiyacımız var, dolayısıyla gençlere ihtiyacımız var. Onları DGSE'ye çekmeliyiz, bu çok önemli" ifadelerini kullandı.Fransız istihbarat yetkilisi, koronavirüs sonrası dünyada yeni James Bond'lardan çok teknoloji bağımlısı zeki gençlere ihtiyaç duydukların ifade etti.

    Pailloux, "İstihbarat denilince gençlerin aklına genelde James Bond veya özel kuvvetler geliyor. Birçoğu 'ama Rambo değilim, sadece bilgisayardan anlıyorum' diyerek DGSE'ye girmeyi düşünemiyor bile. Ama bizim süper güçlü insanlardan çok aşırı zeki ve teknoloji bağımlısı gençlere ihtiyacımız var" diye konuştu.

    Koronavirüsün salgını ile birlikte iletişimin daha sanal hale geldiği bir dünya düzeninde siber güvenlik konularının daha önemli hale geldiğini belirten Pailloux, "Siber sistemlerimizi güvenli hale getiremezsek, diğer tüm güvenlikler işe yaramaz" dedi.

    Fransız istihbaratı, ülkede çok popüler olan TV dizisi "Le Bureau des Legendes" sayesinde ülkede tanınırlık ve ilgi kazandığını açıklamıştı. Söz konusu dizide, bilgisayar uzmanlarının istihbarattaki büyük önemine vurgu yapılıyor.

Milyarlarca telefon görüşmesi denetleniyor mu. 


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın