• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis
Fransa İslam Birliği Başkanından''Müslümanlar Türkiye'den çok şey bekliyor.''

 

 

 

 

 

 

     Paris'te bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mosquée de paris Paris Büyük Camii'ni ziyaret etti. Ziyarette, Fransa Müslüman Konseyi Başkanı( CFCM) Muhammed Moussavi ve Fransa İslam Organizasyonları Birliği (UOİF) Başkanı Ahmed Jaballah ile görüşen Bülent Arınç, "Bizler Müslüman olarak kardeşiz. Resmi bir ziyaret için Paris'e gelmiştim. Bu merkez de çok önemli, onun için ziyaret ettim. Bu merkezin faaliyetleri ile yakından ilgiliyiz." diye konuştu.

     Fransa İslam Organizasyonları Birliği Başkanı Ahmed Jaballah ise Arınç'ın sadece Türk toplumunu temsil edenlerle değil, bütün Müslüman topluluklarını temsil edenlerle görüşerek önemli bir açılım politikasında bulunduğunu söyledi. Ahmed Jaballah, "Fransa ve Avrupa'daki Müslümanlar Türkiye'den çok şey bekliyor." diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul'da tüm Müslüman ülkelerinin özellikle Ramazan ayı için aynı tarihleri kullanmasıyla ilgili düzenlediği toplantıya katıldığını belirten Jaballah, Fransa'daki Müslümanları da ilgilendiren bu konu hakkında Türkiye'nin önemli rol oynayabileceğini ifade etti.

FRANSA'DAKİ MÜSLÜMANLAR TÜRKİYE'YE GÜVENECEKLERİNİ BİLİYOR

Fransa Müslüman Konseyi Başkanı Muhammed Moussavi, "Fransa'daki Müslümanlar Türkiye'ye güveneceklerini biliyorlar. Türkiye diyanet geleneğine bağlı önemli bir ülke." vurgusunda bulundu. Bu tür ziyaretlerin Fransa'daki Müslümanlara köklerinin ne kadar sağlam olduğunu göstermek açısından güven verdiğini belirten Moussavi, ''daha geniş dünyaya ait olduklarını hissettikleri zaman imanları da güçleniyor." ifadelerini kullandı.

Fransa Müslüman Konseyi Başkanı, "Tabi Fransa değişik bir ortam. Ama bütün Müslüman ülkelerin deneyimleri Fransa'daki Müslümanlara birçok şey kazandırabilir." dedi. Fransa'daki Müslümanların kardeşlik bağlarıyla bütün Müslüman ülkelere bağlı olduğunu söyleyen Moussavi, tüm ortaklık ve yardımlaşma bağlarının gelişmesinden yanalar." diye konuştu.

cha

 .

Arınç, France 24 televizyonunda konuk oldu

Arınç, France 24 televizyonunda muhabir Gauthier Rybinski'nin, Türkiye'de kadınların durumu, çözüm süreci ve AB üyeliğine ilişkin
sorularını yanıtladı.
Arınç, muhabirin sorusu üzerine,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "en az 3 çocuk" çağrısıyla ilgili olarak, nüfusun artmasını ve Türkiye'de daha fazla genç
olmasını istediklerini belirterek, Avrupa'da nüfusun yaşlandığını ve her toplumun gençlere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
AK Parti iktidarında kadın haklarında gerileme olup olmadığıyla ilgili soruya Arınç, "seçimlerde kendilerine en fazla desteği kadınların verdiği, sosyal,ekonomik yardımların özellikle kadınlara yapıldığı" cevabını verdi.Arınç, 2010'daki referandumda yapılan değişikliklerle kadınlara pozitif ayrımcılık sağlandığına dikkati çekti.
-Çözüm süreci-
Kalıcı barışı sağlamak amacıyla başlatılan çözüm süreciyle ilgili olarak Arınç, sürecin başlama zamanının cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgisinin bulunmadığına dikkati çekti.

Arınç, "10 yıldır iktidardayız. Terör bizim için 35 yıldır devam eden kronik bir sorun" diyerek, Türkiye'nin ekonomik ve dış politika alanlarında en iyi ve örgütün en zayıf olduğu zamanda sürecin başladığını, 4 ayda önemli sonuçların beklendiğini ifade etti.
-Ermeni iddiaları-
1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına ilişkin bir soru üzerine, iddiaların asılsız olduğunu belirten Arınç, siyasetçilerin değil ancak tarihçilerin gerçeği ortaya çıkarabileceğini söyledi.
2005'te parlamento başkanı olduğu dönemde anamuhalefet ve iktidar partisi liderlerinin bir araya gelerek bir deklarasyon imzaladıklarını hatırlatan Arınç,
Türkiye'nin arşivlerini sonuna kadar açtığını bildirdi.Tarihçilerden oluşan bağımsız bir komisyonun vereceği karara razı olunduğunu
ifade eden Arınç ancak Ermeni yetkililerin buna yanaşmadığını da belirtti.Arınç, bu dönemde ayrıca Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda da adımlar atıldığını hatırlattı.
-AB üyeliği-
Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili soruya da Arınç, hükümetin hedefinin AB
üyeliği olduğunu belirtti. "Biz de sizlerle birlikte olmak istiyoruz" diyen Arınç, Fransa ve Almanya başta olmak üzere Türkiye'nin AB üyeliğine bazı ülkelerin karşı çıktığını kaydetti.
Arınç, geçmişte genişlemeye karşı olan bazı ülkelerinse şimdi bunu istediğini belirterek, "Biz AB'ye yük olmaya gelmiyoruz. Biz AB'nin yükünü almaya geliyoruz" dedi.
Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminde AB ile ilişkilerin kötüleştiğini hatırlatan Arınç, yeni Cumhurbaşkanı François Hollande hükümetiyle el sıkışmaya hazır olunduğunu sözlerine ekledi.

                                                                                                                           dha

  
1103 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın