• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis
Fransa'dan 2015 Hac kayıt kriterleri belirlendi. Bu yılki hac kriterlerinden öne çıkanlar şunlar:

 Bu yıl en düşük ücret kişi başına 3.950 € olurken
en yüksek ücret ise 5.150 €
olarak belirlendi.


2015 YILI HAC MÜRACAATI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1. 2015 yılı Hac kayıtları, 09 Mart 2015 Pazartesi ile 19 Haziran 2015 Cuma tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Din Görevlileri ve DİTİB Merkezlerindeki personel rehberliğinde www.ditib.fr internet adresinden “Ön Kayıt” uygulaması şeklinde yapılacaktır.

2. Hacı adaylarımızın Türkiye Cumhuriyeti yeni Cipli Pasaportuna sahip olması gerekmektedir.

3. Hacı adaylarımızın hacca gidişleri takriben 10-13 Eylül 2015, dönüşleri de takriben 10-13 Ekim 2015 tarihleri arasında
gerçekleştirilecektir.

4. Hac kaydını yaptırmak isteyen hacı adayı, Fransa Oturum Kartı’nın (Carte de Séjour) veya Fransız Kimliğinin (Carte d’identité) aynı sayfa üzerine renkli arkalı-önlü A4 kağıdına çekilmiş fotokopisi ve Din Hizmetleri Müşavirliği adına 1500 Euro'luk Çek veya Havale dekontu, (Şirket hesabından kesilen çekler ve havaleler kabul edilmeyecektir.) ile birlikte bölgesindeki kendisine en yakın Diyanet Din görevlisi veya DİTİB merkezleri ile görüşüp internet aracılığıyla kaydını yaptıracaktır.

Fransız vatandaşı olan hacı adaylarımız 10 Eylül 2016 tarihine kadar geçerli olan Fransız ve Türk pasaportuyla müracaat edeceklerdir.

5. Sadece Türk vatandaşı olan ve Fransa Oturum Kartına sahip olan hacı adaylarımızın oturum kartının en az 10 Eylül 2016 tarihine kadar geçerli olması gerekmektedir. Ayrıca, suresi bir yıl olan oturum kartına sahip olan hacı adaylarımızın bir önceki yılın oturum kartının fotokopisini göndermeleri gerekmektedir.

6. Nufus cüzdanı fotokopisini göndermeleri gerekmektedir.

7. Müracaatlarda eş, anne-baba, kayınbaba, kayınvalide, kardeş ve çocuklar gibi birlikte gitmek isteyenler de müracaat formuna not düşeceklerdir.

8. Diyanet İşleri Başkanlığının kontenjan vermesi durumunda, Fransa’dan hacca gidecek vatandaşlarımız, kendisi de gitmek suretiyle Türkiye’den birinci derecede yakınlarını (anne, baba, eş ve çocuklar), daha önce hacca gitmemiş olması şartıyla Fransa’daki kayıt sırasına göre yanlarında hacca götürebileceklerdir.

9. Ayn ayrı yerlerde ve tarihlerde farklı hac konaklama türlerinde müracaat edenlerin bilahare mahremiyet birleştirilmesi yönündeki istekleri karşılanmayacaktır.

10.18 yaşından büyük (eşi, babası, kardeşi ve oğlu) bir mahremiyle beraber müracaat etmeyen 01/08/1970 tarihinden sonra doğan bayanların müracaatları alınmayacaktır.

11. İnternet ortamında yapılan müracaatlardaki yanlış bilgi ve belge eksikliğinden kaydı yapan görevli sorumlu olacaktır.

12. Müracaat form dilekçesinde yer alan hac konaklama türlerinden biri, hacı adayının isteğine uygun olanı, verilen takribi fiyat ve süre de dikkate alınarak aşağıdaki bilgiler ışığında mutlaka işaretlenecektir.

A. Normal:

a) Kadın ve erkekler ayrı ayrı odalarda olmak üzere, her bir odada en fazla 5 kişi bir arada kalacaktır.

b) Banyo ve tuvaletler ortak kullanılacaktır.

c) Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği tabldot usulü verilecektir.

B. Müstakil:

a )Banyo ve tuvaleti içinde olan odalarda tercihe göre 2 veya 3 kişi kalınacaktır, b) Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği tabldot usulü verilecektir

Yukarıda belirtilen hac konaklama türlerinde, Hareme mesafesi 1 Km’den uzak olan yerlere servis konulacaktır.

13. Müracaatta belirtilen hac konaklama türleri bağlayıcı olacağından ve daha sonra tür değişikliğine imkan tanınmayacağından, tercihler dikkatli bir şekilde yapılacaktır.

2015 YILI HAC ORGANİZASYONU İLE İGİLİ USUL VE ESASLAR

Müşavirliğimizce, Ataşeliklerimiz ve DİTİB’lerimizin işbirliği ile düzenlenecek olan “2015 Yılı Hac Organizasyonu”na dair usul ve esaslar aşağıda belirtilmiştir.

A. 2015 YILI HAC TAKVİMİ:

1. Geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de Hac seyahati sadece havayolu ile yapılacaktır.

2. Müracaatlar 09 Mart 2015 Pazartesi ile 19 Haziran 2015 Cuma tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Din görevlileri ve DİTİB Merkezlerindeki personel rehberliğinde www.ditib.fr internet adresinden “Ön Kayıt” uygulaması şeklinde yapılacaktır.

Geçmiş yıllarda düzenlenen Hac Organizasyonlarında olduğu gibi, Suudi Arabistan Krallığı tarafından, bazı Avrupa ülkeleri ile birlikte Fransa için de geçerli olan “Hac Kontenjan” uygulaması devam etmektedir. Bu itibarla, Ön Kayıt yaptıran vatandaşlarımızdan kontenjan fazlası olduğunda ilk önce müracaatta bulunan vatandaşlarımızdan başlayarak yeni alım yapılacaktır. Bu sebeple, organizasyonumuz ile Hacca gitmek isteyen vatandaşlarımızın müracaatlarını zaman kaybetmeden yapmaları gerekmektedir.

Hac Kontenjanının dolmasından sonra vefat veya vazgeçme gibi sebepler ile sayıda eksilme meydana gelmesi ve yapılacak işlemler için yeterli sürenin bulunması halinde, imkânlar ölçüsünde yedekte kalanlar, müracaat sırasına göre değerlendirilecektir.

3. Organizasyonumuza katılacak olan Hacı adaylarımız önce Mekke’ye, daha sonra Medine’ye gideceklerdir.

4. Hacı adaylarımızın Hacca gidişleri takriben 10-13 Eylül 2015, dönüşleri takriben 10-13 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

5. Müstakil Odalı A (2 kişilik) ve Müstakil Odalı B (3 kişilik) Tip Organizasyonlarımız ile hacca gidecek hacı adaylarımızın gidiş ve dönüşleri sadece PARİS havalimanından olacaktır. Bu hacı adaylarımız Paris havaalanına kendi imkanları ile geleceklerdir. Hac dönüşünde imkânlar ölçüsünde hacı adayının kendisine en yakın hava limanına gelmesi sağlanacaktır.

6. Diyanet İşleri Başkanlığının kontenjan vermesi durumunda, Fransa’dan hacca gidecek vatandaşlarımız, kendisi de gitmek suretiyle Türkiye’den birinci derecede yakınlarını (anne, baba, eş ve çocuklar), daha önce hacca gitmemiş olması şartıyla Fransa’daki kayıt sırasına göre yanlarında hacca götürebileceklerdir.

7. Hacca gidecek hacı adaylarımıza kafilelere göre oluşturulacak kesin hareket tarihleri ve uçuş programları mektupla veya telefonla bildirilecek, bu konuda internet üzerinden veya DİTİB HAC- UMRE Merkezinden bilgi alınabilecektir.

8. 18 yaşından büyük (eşi, babası, kardeşi ve oğlu) bir mahremiyle beraber müracaat etmeyen 01/08/1970 tarihinden sonra doğan bayanların müracaatları alınmayacaktır.

B. MÜRACAAT ŞEKLİ VE GEREKLİ BELGELER:

Bu yıl kayıt işlemleri internet aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Din görevlileri, DİTİB dernekleri ve DİTİB merkezlerindeki personel rehberliğinde www.ditib.fr internet adresinden “Ön Kayıt” uygulaması şeklinde yapılacaktır.

Hac kaydını yaptırmak isteyen hacı adayı, bölgesinde kendisine en yakın Diyanet Din görevlisi ve DİTİB merkezleri ile görüşüp internet aracılığıyla kaydını yaptıracak, kayıt işlemi bittikten sonra 2 adet çıktı alınıp din görevlisi ve hacı adayı tarafından imzalandıktan sonra bir nüshası hacı adayında kalacaktır.

Ön Kayıtta Teslim edilmesi gereken belgeler

• İmzalanmış Kayıt formu,

• Ön kayıt bedeli olarak Din Hizmetleri Müşavirliği adına 1500 Euro'luk çek veya havale dekontu, (Şirket hesabından kesilen çekler ve havaleler kabul edilmeyecektir.)

• Son 6 ayda cepheden beyaz fon üzerine çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, (arkasında mutlaka Adı-Soyadı ve Müracaat Formunun üzerinde bulunan Kayıt Numarası yazılı olmalıdır)

• 10 Eylül 2015 tarihinden itibaren 1 yıl geçerliliği olan en az bir yıl öncesinden de

oturumu olduğunu gösteren Fransa Oturum Kartı’nın (Carte de Sejour) veya Fransız Kimliğinin (Carte d’identité) aynı sayfa üzerine renkli arkalı-önlü A4 kâğıdına çekilmiş fotokopisini göndermeleri gerekmektedir.

Bir yıl geçerli oturum kartına sahip olan hacı adayları bir önceki yılın oturum kartının fotokopisini göndermeleri gerekmektedir.

• Türkiye Cumhuriyeti Yeni Çipli Pasaportunun fotokopisi. Yeni Çipli Pasaportların, en az 10 Eylül 2016 tarihine kadar geçerliliği ve vize işlemleri için de 2 boş vize sayfası olması gerekmektedir.

Fransız vatandaşı (çifte vatandaşlığı) olan hacı adaylarımız 10 Eylül 2016 tarihine kadar geçerli olan Fransız ve Türk pasaportllarının fotokopisiyle müracaat edeceklerdir.

• Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Her hacı adayı tek tek kaydedilmelidir.

Hac Kayıt Formunda Hacca gidecek kişinin kimlik, pasaport, uçuş, adres, Hac tercih tipi, Seyahat tercih tipi ve din görevlisinin adı soyadı yazılacak, refakatçi veya birlikte seyahat etmek istediği kişinin kayıt numarası da belirtilecektir.

Hacca Müracaat eden vatandaşlarımız kayıt yaptıktan sonra 15 gün içerisinde “teslim edilmesi gereken belgeleri” Hac Ön Kaydını yapan ve imzalayan görevliye teslim edecektir. Pasaport, Fransız oturum kartı-Fransız kimliği ve aşı kartı asıllarının en son teslim tarihi 24 Temmuz 2015’dir.

Kesin Kayıtta Teslim edilmesi gereken belgeler

1. Türkiye Cumhuriyeti Yeni Çipli Pasaportunun aslı. (Yeni Çipli Pasaportların, en az 10 Eylül 2016 tarihine kadar geçerliliği olacak ve vize işlemleri için de 2 boş vize sayfası olması gerekmektedir.) Pasaportlar en geç 24 Temmuz 2015 tarihinde Hac-Umre Bürosuna teslim edilecektir.

Fransız vatandaşı (çifte vatandaşlığı) olan hacı adaylarımız 10 Eylül 2016 tarihine kadar geçerli olan Fransız ve Türk pasaportllarının aslını da göndermesi gerekmektedir.

2. Hac Ön Kayıt ücreti iade edilmeyecek olup Hac ücretinin kalan miktarının tamamı “Din Hizmetleri Müşavirliği” adına çek veya hesabına havale yapılacak, şirket hesabından verilen çekler ve yapılan havaleler kabul edilmeyecektir. Aileler tek bir seferde ödeme yapabileceklerdir. Bankada havale belgesine hac ücreti olduğu, hacı adayının adı soyadı ve hac kayıt numarası mutlaka yazılacaktır. ( internet aracılığıyla kayıt yapıldıktan sonra her hacı adayı için ayrı bir hac ücreti ödeme talimatı da sistemden alınacak, bu belgeyle bankaya gidilecektir.)

3. Doktordan Menenjit (Méningocoque) ACYW135 aşısı olduğuna dair belge.

4. Son 6 ayda cepheden beyaz fon üzerine çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf (arkasında mutlaka Adı-Soyadı ve Müracaat Formunun üzerinde bulunan Kayıt Numarası yazılı olmalıdır)

5. 10 Eylül 2015 tarihinden itibaren 1 yıl geçerliliği olan ve en az bir yıl öncesinden de oturumu olduğunu gösteren Fransa Oturum Kartı’nın (Carte de Sejour) veya Fransız Kimliğinin (Carte d’identité) aynı sayfa üzerine renkli arkalı-önlü A4 kâğıdına çekilmiş fotokopisi ve Aslı. Bir yıl geçerli oturum kartına sahip olan hacı adayları bir önceki yılın oturum kartının fotokopisini göndermesi gerekmektedir. Fransa Oturum Kartı’nın (Carte de Sejour) veya Fransız Kimliğinin (Carte d’identité) en geç 24 Temmuz 2015 tarihinde Hac-Umre Bürosuna teslim edilecektir.

C. DİN GÖREVLİLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER:

1. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Din görevlileri ve DİTİB merkezlerindeki personel tarafından “2015 Yılı Hac Müracaatı ile İlgili Açıklamalar” dikkate alınarak www.ditib.fr internet adresinden Hac Kayıtlarını yapacaklardır.

2. 09 Mart 2015 Pazartesi gününden itibaren kayıt yaptığı hacı adayları ile görüşüp teslim edilmesi gereken belgeler teslim alınıp şeffaf dosya içerisine konulacaktır.

3. Görevliler, eksiksiz olarak teslim aldıkları belgeleri en geç hacı adayının kayıt tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Fransa DİTİB Hac Merkezine ulaştıracaklardır.

D. HAC SEFERLERİ:

Hacı adaylarımız PARİS, LYON ve MULHOUSE (BASEL) havalimanlarından uçacaklardır. Ancak gerekli hallerde Müracaat Formunda belirttikleri havalimanı dışındaki yerlerden de uçurulabileceklerdir.

Hacı adaylarımıza farklı hizmet seçenekleri sunabilmek maksadı ile aşağıda belirtilen şekillerde hac seyahat tipleri düzenlenecektir: 1 2
1. Direkt (Fransa - Suudi Arabistan / Suudi Arabistan - Fransa):

Fransa’dan uçağa binecek ve dönüşte yine Fransa’ya inecek hacı adaylarımız bu uçuş şeklini seçeceklerdir. Güzergâhları: Fransa - Suudi Arabistan / Suudi Arabistan - Fransa şeklinde olacaktır.
2. Türkiye’den binip Türkiye’de inecekler:

Fransa’da oturum hakkına sahip olup Türkiye’de yaşayan hacı adaylarımız bu uçuş şeklini tercih edeceklerdir. Bu hacı adaylarımız uçağa Türkiye’den binip Türkiye’de ineceklerdir. Fransaya gelmeyeceklerdir.

E. HAC TİPLERİ
I. Müstakil Odalı Tip:

"Müstakil Odalı Tip" (diğer hacı adaylarına verilen hizmetlere ilaveten eşlerin beraber kalabilecekleri 2-3 kişilik odalarda) hac organizasyonu bu yıl da düzenlenecektir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da bu tipte kontenjan sınırlı olduğundan, kontenjanın dolması halinde yedekte kalanlar yer açılması durumunda kesin kayıt yaptıracaklardır.

Müstakil Odalı A (2 kişilik) ve Müstakil Odalı B (3 kişilik) Tip Organizasyonlarımız ile Hacca gidecek hacı adaylarımızın gidiş ve dönüşleri sadece PARİS havalimanından olacaktır. Hac dönüşünde imkânlar ölçüsünde hacı adayının kendisine en yakın hava limanına gelmesi sağlanacaktır. Paris havalimanına kendi imkânları ile gidip döneceklerdir.

"Müstakil Odalı Tip” Hac Organizasyonu’nun diğer Normal Tip Hac organizasyonlardan farkı, sadece tuvaleti ve banyosu içerisinde olan iki-üç kişilik odalarda konaklanmasıdır. Diğer hizmetlerden, Normal Tip Hac Organizasyonlarını tercih edenlerle aynı şekilde yararlanacaklardır. Bu tip hac organizasyonunda otel hizmeti (oda servisi vs.) verilmemektedir.

Müstakil Odalı Tip Hac Seferini tercih edenler:

Mekke’de Haremi Şerifin avlusuna en fazla 6 km, Medine’de ise 1,5 km mesafedeki binalarda, içinde tuvalet ve banyosu bulunan karyolalı, elbise dolabı ve buzdolabı olan 2 ve 3 kişilik odalarda konaklama yapacaklardır.

II. Normal Tip Hac:

Müstakil Odalı Tip haricinde tercih yapan hacı adaylarımıza Mekke’de, Harem-i Şerife en fazla 6 km. Medine’de ise en fazla 2 km. mesafe içerisindeki binalarda ve Mekke’de 3,5 m2 ye, Medine’de ise 4 m2 ye 1 kişi düşecek şekilde konaklama yaptırılacaktır.

Normal Tip Hac tercihi yapan hacı adaylarımızın kalacakları binalarda:

1. En az 80x180 cm ebadında ve 40-50 cm yüksekliğinde karyola ve en az 08x80x180 cm ebadında yatak,

2. Dairelerde çalışır durumda buzdolabı veya derin dondurucu ile ilgili ülkenin mevzuatının elverdiği ölçüde mutfaklarda ocak,

3. Odalarda elbise askısı,

4. Müşterek kullanılacak banyo ve duş mekânlarında şofben veya termosifon,

5. Dairelerde yeterli sayıda masa ve sandalye,

6. Kiralanacak binalarda kat sayısı üçten fazla ise hacı kapasitesine uygun yeterli sayıda asansör,

7. Kiralanacak binalarda imkânlar nispetinde yemek salonları veya yemek yemeye müsait mekânlar,

8. Her katta su soğutucusu,

9. Dairelerde bir mutfak ve yeterli sayıda tuvalet - banyo,

10. Binalarda imkânlar ölçüsünde vaaz ve irşat için müsait yer,

11. Bina girişinde ilan panosu olacaktır.

  
4972 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın