• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis
Yabancılara uzun süreli oturum izni verilmesini öngören yasa tasarısı, Mecliste kabul edildi.
   Fransa'da yaşayan yabancılara daha uzun süreli oturum izni verilmesini öngören yasa tasarısı, Meclis Genel Kurulunda tartışmaya açıldı.
    Tasarının en önemli maddesi, ülkeye yeni gelen yabancılara bir yıl yerine, iki ila dört yıl oturma izni verilmesini öngörüyor. Her yıl yenilenmesi gereken oturma izni, gerek bu ülkede yaşayan yabancılar gerek izni veren valilikler açısından ciddi sorun yaratıyor. Fransa'da AB dışından gelen yabancıların sayısının yaklaşık 2,5 milyon olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan 1,8 milyonu 10 yıllık oturma ve çalışma iznine sahipken, diğerleri her yıl bu izinleri valiliklerde uzatıyor. Fransa'ya AB dışından her yıl yaklaşık 200 bin yabancı geliyor. Bu kişilerin yarıdan fazlası "aile birleşmesi" hakkını kullanıyor, 60 bin kişi de eğitim amaçlı giriş yapıyor. Diğerlerini de mülteciler, tedavi olmak için gelenlerle resmi davetle çalışmaya gelenler, bilim adamları, sanatçılar ve sporcular oluşturuyor. Yeni tasarı, özel yetenek isteyen işlerde çalışanlar, bilim adamı, sanatçı ve sporculara doğrudan 4 yıllık vize verilmesini öngörüyor. Yine komisyonda kabul edilen bir değişiklik önergesiyle Fransız vatandaşıyla evli olanlara da üç yıllık oturma izni verilmesi hedefleniyor.
   Tasarı, Meclis Genel Kurulunda oylandıktan sonra Senato gündemine gelecek. Bu arada aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, yaptığı yazılı açıklamada, tasarıyı şiddetle eleştirdi. Fransa'nın daha fazla göçmen kabul etmesine karşı çıkan Le Pen, tasarı aleyhinde oy verilmesini istedi.

    Fransa'da yaşayan yabancılara daha uzun süreli oturum izni verilmesini öngören yasa tasarısı, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tasarının yasalaşması için senatonun da onayı gerekiyor. Tasarıda ülkeye yeni gelen yabancılara bir yıl yerine, iki ila dört yıl arasında oturma izni veriliyor.  Her yıl yenilenmesi gereken oturma izni, ülkede yaşayan yabancılar ile izni veren valilikler açısından sorun yaratıyor. AB dışından gelen yaklaşık 2,5 milyon yabancının bulunduğu Fransa'da 1,8 milyon kişi 10 yıllık oturma ve çalışma iznine sahipken, diğerleri her yıl bu izinleri valilikler aracılığıyla uzatıyor. Ülkeye AB dışından her yıl yaklaşık 200 bin yabancı geliyor. Bunların yarıdan fazlası "aile birleşmesi" hakkını kullanıyor, 60 bini de eğitim amaçlı giriş yapıyor. Diğerlerini de mülteciler, tedavi için ülkede bulunanlar, resmi davetle çalışmaya gelenler, bilim adamları, sanatçılar ve sporcular oluşturuyor. Kabul edilen tasarı, özel yetenek isteyen işlerde çalışanlar, bilim adamı, sanatçı ve sporculara doğrudan 4 yıllık vize verilmesini öngörüyor. Tasarı ayrıca Fransız vatandaşıyla evli olanlara da üç yıllık oturma izni verilmesi hedefleniyor.
  
1079 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın