• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Fransa'da Tanrının oğlu olduğunu iddia eden mesih tutuklandı.

Nantes'de Mesih olduğunu iddia eden kişi polis tarafından tutuklandı.

13-12-2017
Medyaparis Haber Merkezi

    Tanrının oğlu olduğunu iddia eden mesih tutuklandı. Nantes'de Mesih olduğunu iddia eden kişi polis tarafından tutuklandı.

    Fransa'nın batısındaki Nantes şehrinde kendisinin İsa Mesih Tanrının oğlu olduğunu iddia eden şahıs polis tarafından tutuklandı. Tutuklanan zanlının bu girişiminin ilk defa olmadığı daha önce de birkaç kez kendisinin İsa Mesih tanrının oğlu olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.
 
    Nantes'de Place Commers'de alışveriş merkezinde bir şahsın anormal davranışları olduğu gerekçesiyle polis'e haber edilmesi üzerine olay ortaya çıktı. Güvenlik kuvvetlerinin müdahale etmesiyle şahsa kimlik vermesi istendiğinde kendisinin de İsa Mesih olduğunu belirterek Tanrının kendilerine ceza verecegini belirtti ve tehditler savurdu.

   Güvenlik Kuvvetleri'nin yaptığı araştırmada aynı şahsın daha önce de farklı yerlerde Mesih olduğunu iddia etmesi sebebiyle 3 defa ayrı ayrı yerlerde tutuklandığı ortaya çıktı. 30 yaşlarında olan yakalanan şahıs gözaltına alındı psikolojik tedavi görmek üzere hastaneye gönderildi.

    Bizdeki Mehdi adaylarının çokluğu ve peşlerine binlerce kişiyi takıp sürüklediği düşünülürse, akıl hastanelerinde yer kalmayacağı gibi işimiz birhayli zor görünüyor.

    İslam itikadına göre ne Mehdi ne de İsa Mesih inancı Kuran-ı Kerim'de bulunmamasına rağmen  kültürel olarak böyle bir yaygın gelenek mevcut. Bugüne kadar tarihi kaynaklarda bilinen binlerce kişinin "Ben Mehdiyim bana tabi olun dünyanın sonu geldi sizi ben kurtaracağım" diye ortaya çıktığı biliniyor. Günümüzde bilinen onlarca Türk asıllı dünya çapında meşhur Mehdiler mevcut.

MEHDÎ: Sözlükte "hidâyete eren, hidâyete vesile olan, doğru yolu bulan, hak yola giren, yol göstermek veya tarif etmek" gibi anlamlara gelen mehdî, din ıstılahında, kendisinden önce zulüm ve haksızlıkların alıp yürüdüğü yeryüzünü adaletle dolduracak kimse demektir. Mehdî kelimesi Kur'ân'da geçmediği gibi, Buhârî ve Müslim'de de geçmez. Diğer hadis kaynaklarında mehdî ile ilgili bazı rivâyetler vardır. Ancak bu hadislerin sıhhat derecesi tartışmalı olup genel kanaat, bunların itikadî ve amelî yönden delil kabul edilmeyeceği şeklindedir. Yaygın olarak mehdi inancının ortaya çıkması iki sebebe bağlanmıştır. Birincisi Yahûdî ve Hristiyanlıkta var olan inançlardır. Bu iki dinin mensupları mehdî ve mesih gibi iki şahsiyeti gelecekte insanlığın kurtuluşunu sağlayacak bir müjde ve hakikat olarak gündemde tutmaya çalışmışlardır. İkincisi de Müslüman topluluğun kendi içindeki siyasî kavga ve çekişmelerdir. Özellikle Sıffin Savaşı'ndan sonra İslâm aleminde resmen ortaya çıkan fırkalarda Şia bu husustaki iddiasını ifrat noktasına vardırmıştır. "Masum İmam, Gaybî İmam ya da İmamu'l-Muntazar" düşüncesi son kurtarıcı olarak kabul edilmiştir. Bu inanç tasavvuf alanında da destek görmüş ve böylece ehl-i sünnet âlimlerinin de ilgi alanına girmiştir. Ancak mehdî inancı İslâm itikadının konuları arasında yoktur. Çünkü Hz.Peygamber ile birlikte nübüvvet kapısı kapanmıştır. Fakat bu husus, Müslümanların çalışmasına, ictihad yapmalarına en üst düzeyde İslâm'ı tebliğ etmelerine ve insanların hidâyetine imkân hazırlamalarına engel değildir. (F.K.)




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın