• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Nantes'de AstraZeneca aşısı yaptıran tıp öğrencisi evinde ölü bulundu.

Nantes'de AstraZeneca aşısı yaptıran tıp öğrencisi evinde ölü bulundu.

23-03-2021
Medyaparis Haber Merkezi

Fransa'nın Nantes kentinde bölgesel sağlık ajansı, AstraZeneca aşısı yaptıran 26 yaşındaki tıp öğrencisinin ölüm nedeninin belirlenmesi için soruşturma açıldığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta evinde ölü bulunan öğrencinin 8 Mart'ta AstraZeneca aşısının ilk dozunu aldığı öğrenildi, ancak henüz ölümünün aşıdan kaynaklı olup olmadığı bilinmiyor.

Nantes Savcısı Pierre Sennès konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Adli otopsi raporunda ölen kişinin yakın zamanda Covid-19 aşısı yaptırdığı tespit edildi. Öğrencinin ölüm sebebini belirlemek için ek analizler yapılması gerekli görüldü. Hali hazırda ölüm nedenini kesin olarak belirlemek için bilirkişilerin sonuçlarını beklememiz gerekiyor" diye konuştu

Ulusal Sağlık Ajansı ise, "Bu aşamada, aşının ölümle bağlantısının olduğunu gösteren herhangi bir kanıt yok. Bu ölüm vakası, bölgesel farmakovijilans merkezleri (CRPV) tarafından derinlemesine bir klinik araştırmaya konu olacaktır" açıklamasında bulundu.

Ouest-France'a konuşan öğrencinin abisi, "Kardeşim ölmeden önce karın ağrılarının olduğunu söylemişti, ama ciddi bir şeyi yoktu, kardeşim sağlıklı biriydi" diye konuştu.

Covid-19'a karşı geliştirilen ilk aşılardan olan Oxford-AstraZeneca'nın uygulanması, bazı ülkelerde, kanda pıhtılaşmaya yol açarak damar tıkanıklığı ve akciğer embolisi gibi hastalıklara neden olabileceği gerekçesiyle geçici olarak durdurulmuştu.

Hollanda, İtalya, Fransa ve Almanya, İrlanda, Norveç, Danimarka, İzlanda, Avusturya, Romanya, İtalya ve Bulgaristan AstraZeneca aşının kullanımını geçici olarak durdurmuştu.

Geçen hafta Avrupa İlaç Ajansı (EMA), AstraZeneca aşısının Covid-19'a karşı güvenli ve etkili olduğunu açıklamıştı.

AstraZeneca 17 milyondan fazla uygulanan aşıdan toplanan verilerle yapılan güvenli analizlerinde pulmoner emboli, damarda pıhtılaşma, ya da düşük trombosit sayısı gibi risklerin yükseldiğine dair bir sonuç görülmediğini açıkladı.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın