• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile bir envanter çalışması yaptırdıklarını dile getiren Bozdağ, ne kadar akademide, ülkede soydaşımız var diye bakıldığında bir bilgi bankası olmadığını, bunun için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile bir envanter çalışması yaptırdıklarını dile getiren Bozdağ, ne kadar akademide, ülkede soydaşımız var diye bakıldığında bir bilgi bankası olmadığını, bunun için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Meşhur olanları herkes biliyor sayıyor. İleride onlardan daha meşhur olacak adaylar var. Onları bilenler yok. Yani kendini bütün dünyaya tanıtanları herkes tanıyor, ama kendini tanıtmadan bizim onları tanımamız lazım. Onlarla ilgili envanter çalışmaları Futbol Federasyonunda olabilir, ama bizde de olması lazım. Bütün dünyada Türklerin oluşturduğu sivil toplum kuruluşları, üniversitelerde, sporda, sanatta, eğitimde, her alanda çalışan Türk vatandaşları, vatandaşlıktan çıkmış olan insanlarımızla ilgili bilgi bankası oluşturuyoruz. Bittiği zaman kamuoyu ile paylaşacağız.''

Yurt dışındaki Türklere yönelik çeşitli adımlar atıldığını vurgulayan Bozdağ, bunlardan birinin, 2010'da kurulan Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olduğunu bildirdi.

Bozdağ, kurumda çalışanların büyük bölümünün yurt dışında yaşayan ve yetişenlerden oluştuğunu, ayrıca Yunus Emre Vakfının başka, TİKA'nın da başka bir formatta çalıştığını dile getirdi.

''salamworld'' sorusu

Bozdağ, İslam dünyasının facebook'u olarak nitelendirilen ''salamworld'' platformunun İstanbul'da yapılan bir toplantıyla tanıtıldığı, ''salamworld''un 14 dilde yayın yapacağı, AA'nın da buna 11 dilde yayın içeriği sağlayacağının ifade edilerek, ''Bu konudaki gelişmeleri takip ediyor musunuz? Sosyal medyanın neresindesiniz?'' sorusu üzerine, sosyal medya ile fazla içli dışlı olmadığını söyledi.

Bozdağ, twitter hesabı için ön çalışma olduğunu, facebook ya da web sitesine siyasetçi olarak baktığında, halkla doğrudan ilişkinin daha etkili, verimli ve yararlı olduğuna inandığını ifade etti.

Bu inancına rağmen sosyal medyanın artan nüfusunu dikkate alarak bu konuda bir çalışma yaptıklarını belirten Bozdağ, bu hesabın faal olmadığını ve taslak çalışması olduğunu söyledi.

Buna rağmen twitterda 8 bin takipçisi olduğunun belirtilmesi üzerine Bozdağ, daha başlamadıklarını ve takipçi sayısını kendisinin de bilmediğini kaydetti.

Bozdağ, İslam'ın doğru anlatılması, sosyal medyadan da dini bilgilerin doğru aktarılması konusunda yayın yapılacaksa elbette bunda bir fayda gördüğünü belirtti. Bozdağ, ''İslam'ın doğru anlatılmasına, İslam'a ilişkin bilgilerin ana kaynaklardan anlatılmasında sosyal medyanın kullanılmasında büyük bir fayda var'' dedi.

 

AA

 

www.camiye.com



519 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın