• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, Almanya'da bir eyalet mahkemesinin verdiği sünnet yasağı kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Almanya'da bir eyalet mahkemesinin verdiği sünnet yasağı kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Görmez, "Bütün peygamberlerin atası olarak bilinen Hazreti İbrahim döneminden beri uygulanan, tüm dinler tarafından kabul gören, Müslümanların kimliğinin ve inançlarının bir parçası olarak görülen olmazsa olmaz olan bir uygulamayı herhangi bir ülkenin ya da kanun koyucunun hangi saikle olursa olsun ortadan kaldırması haddi değildir." dedi.

İslam dininin Avusturya'da resmi olarak kabul edilişinin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Avusturya'nın başkenti Viyana'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye'nin Viyana Büyükelçiligi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Görmez, Almanya'da bir eyalet mahkemesinin verdiği sünnet yasağı kararına ilişkin, "Hazreti İbrahim döneminden beri tüm dinler tarafından kabul gören olmazsa olmaz olan bir durum için bir ülkenin 'ben bunu uygun bulmuyorum' deme hakkı olmamalıdır." dedi.

Yahudilikte sünnetin dini bağlayıcılığının daha da yüksek olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı, sünnetin İslam'da Hz. İbrahim'in sünneti olarak uygulandığını belirtti.

Görmez, Almanya'nın yanı sıra Fransa'da bir havaalanında uygulanan başörtüsü yasağını da değerlendirerek, "İnsanların inançlarını serbestçe yaşamasının önü açılmalıdır." ifadelerini kullandı. Görmez, barış içerisinde yeni bir dünya için farklılıklara saygı duyulması gerektiğini belirtti.

"Arap baharında yaşayan gayrimüslim azınlıklar konusunda yeni ciddi sorunların çıktığını görüyoruz." diyen Görmez, İslam dünyasında gayrimüslimlere karşı yapılan haksızlıkları önlemek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ve İslam dünyasında yaşanan kimi sorunların İslam dininden kaynaklanmadığını ifade etti.

 

CHA

.www.camiye.com



587 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın