• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Kumaş Sektörü, Fransa'ya Çıkartma Yaptı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), moda dünyasının en prestijli fuarlarından olan Premiere Vision Paris ve Texworld Paris fuarlarına katıldı.

96 Türk firmasının boy gösterdiği Texworld fuarında UTİB de kendi yayın organı olan Turkish Fashion Fabrics (TFF) Dergisi ile Türk tekstil sektörünün geldiği noktayı Fransa vitrininden dünyaya sundu.

Moda dünyasının en prestijli fuarlarından Premiere Vision Paris 16-18 Eylül ve Texworld Paris Fuarı 15-18 Eylül tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirildi. İpekten örme ve pamuklu kumaşa, kot kumaşına kadar akla gelebilecek her türlü kumaş çeşidi ve aksesuarların sergilendiği fuarlara, Türkiye 168 Türk firması ile katılım sağladı. Bu fuarlara Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği de tanıtım standı ve yayın organı olan Turkish Fashion Fabrics Dergisi ile katıldı. Türk tekstil sektörünün başarısını dünyaya anlatmak amacıyla yayınlanan dergi, fuara katılan ziyaretçiler ve yabancı firmalar tarafından yoğun ilgi gördü. Dünyanın en büyük moda markalarının yetkilileri, özel tasarımı ve renkli yapısıyla ziyaretçilerin oldukça dikkatini çeken UTİB standını ziyaret ederek, Turkish Fashion Fabrics Dergisi aracılığıyla Türk firmalarını yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Fuarda Messe Frankfurt tarafından Kasım ayında ilk defa düzenlenecek Texworld İstanbul fuarının yabancı basına tanıtımı da yapıldı. Basın toplantısında UTİB Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin Türkiye tekstil sektörü ve üretim-ihracat potansiyeli hakkında basına bilgi verdi.

UTİB Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin, şunları dile getirdi: “Bugün üye firmalarımız Rusya, Almanya, Amerika, Romanya, İran, Birleşik Krallık, İtalya, Polonya, Fas, Belçika, Bulgaristan, Mısır, Ukrayna başta olmak üzere tüm kıtalara yayılan 190’dan fazla ülkeye ihracat yapıyorlar. UTİB olarak birçok uluslararası fuarda sektörümüz ve firmalarımızı bir dizi etkinlik ile tanıtıyoruz. Türk Denim ve kumaş üreticilerinin başarılarını desteklemek amacıyla UTİB tüm platformlarda ‘Turkish Blue Sign’ ve ‘Turkish Fashion Fabrics’ markaları altında onları temsil ediyor. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği olarak sektörün nabzını yılda dört defa çıkardığımız TFF Magazin dergimiz ile ayrıca tutuyoruz. Messe Frankfurt organizasyonları markalarımızın olduğu kadar TFF Magazine dergimizin de tanıtımı için son derece iyi bir platformdur. Biz fuarlara katılan firmaları ve Türk tekstilinin çalışmalarını dünyaya tanıtmak ve sektörün geldiği noktayı göstermek için birliğimizin yayın organı olan Turkish Fashion Fabrics Dergisi’ni yurtdışında düzenlenen fuarlara götürüyoruz.”

DÜNYA, TÜRK TEKSTİLİNİN TAKİPÇİSİ

UTİB Başkanı İbrahim Burkay ise, Türkiye’nin moda ve tasarımda geldiği noktayı, yenilikçi ve inovatif ürünleriyle fuarlar aracılığıyla dünyanın beğenisine sunduğunu söyledi. Premiere Vision ve Texworld Fuarlarının dünyada tekstil sektöründeki eğilimlerin takip edilmesi ve ülkelerin kendi tasarımlarını göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti. UTİB olarak katıldıkları fuarlar aracılığıyla sektördeki eğilimleri takip etme fırsatı yakaladıklarını kaydeden İbrahim Burkay, “Biz dünya tekstilindeki eğilimleri takip ederken, Türk kumaş sektörünün imajını nasıl geliştirdiğini markalaşmada öncülük edecek bir konuma geldiğini kısacası sektörün iddiasını ortaya koyuyoruz.” dedi.

Ülkemizin pazardaki prestijini ve hakimiyetini artırmak açısından Fransa’da düzenlenen fuarlar önemli olduğunu belirten Burkay, “2013 yılında Fransa 4,7 milyar dolar tekstil ithalatı yaptı. Aynı yıl Türkiye’den de 148 milyon dolarlık tekstil ithalatı oldu. Fransa’nın en büyük tekstil tedarikçileri İtalya, Almanya ve Çin’dir. 2013 yılında İtalya bu pazara 928 milyon dolar, Almanya 607 milyon dolar, Çin ise 390 milyon dolar ihracat yaptı. Bu arada bu pazara en fazla ihracat yapan İtalya, Almanya gibi ülkeler ihraç ettikleri bu ürünlerin önemli bir bölümünü zaten Türkiye’den tedarik ediyor.” diye konuştu. 

438 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın