• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Merkel'den Fransa'yı Krize Sokan Yasaya Destek.


Almanya Başbakanı Angela Merkel, haziran ayında yapılacak G7 zirvesinin ana gündem maddelerini görüşmek üzere Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi.

İkili Elysee Sarayı'ndaki görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ukrayna krizine ilişkin sorularla ilgili olarak amaçlarının yaptırımlar getirmekten ziyade ilk olarak bölgede barışın tam anlamıyla sağlanması olduğunu dile getirerek, "Ateşkese uyulmadığı sürece bölgedeki gerilim daha da tırmanacaktır" dedi.

Elysee Sarayı'ndaki görüşmede Yunanistan krizi de ele alındı. Liderler, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalması gerektiği mesajını verdi.

Merkel konuyla ilgili olarak,"Almanya ve Avrupalı siyasetçiler, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmasından yanayız. Yunan halkı bunun olmasını sağlamak için pek çok fedakarlık yaptı" dedi.
ransa’yı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa’da hükümet krizine neden olan torba yasası ile ilgili konuştu. Merkel, kamuoyunda Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron’un ismiyle bilinen ve ekonomiyi canlandırmak için hazırlanan yasa tasarısı için 'bence iyi bir şey' ifadesini kullandı. 

Almanya Başbakanı Merkel, Fransa’da hükümet krizine neden olan torba yasası ile ilgili ''Fransa'nın benim desteğime ve tebriklerime ihtiyacı yok. Ama ben yasanın kabul edilmesinin iyi bir şey olduğunu düşünüyorum.'' dedi. Fransa’nın reformları için kendi ajandası olduğunu ve Almanya’nın yorumuna ihtiyacı olmadığını vurgulayan Merkel, "Benim Almanya’daki tecrübem; reformların kabul edilmesini sağlamak bir hayli zordur." dedi. Yasayı, Fransa’nın yararına olduğu için çıkardıklarına dikkat çeken Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise "Yasa mecliste kabul edilmemiş olsaydı, Fransa çok zaman kaybedecekti.'' diye konuştu. 

Fransa’da hafta başında Başbakan Manuel Valls’ın ekonomiyi canlandırmak için hazırlanan torba yasayı meclisten oylama yapılmadan geçirmeye çalışması krize yol açmıştı. Valls, anayasanın, 'bakanlar kurulu tarafından sunulan tasarının mecliste oylanmadan kabul edilmesini' içeren 49-3’ünün maddesinin uygulanmasını istemişti.

Bunun üzerine yasanın geçmesini engellemek isteyen ana muhalefetteki Halk Hareket Birliği (UMP), milletvekilleri hükümetin düşmesi için meclise gensoru vermişti. Fransa meclisinde dün görüşülen gensoru ise reddedildi. Oylamada, 234 milletvekili gensoru lehine oy kullandı. Gensorunun kabul edilmesi için 289 milletvekilinin onayı gerekiyordu. 

Ekonomiyi canlandırmak için hazırlanan torba yasanın, Nisan ayında da Fransa senatosunun gündemine gelmesi bekleniyor.



161 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın