• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Avrupa Uzay Ajansı'nın yolladığı Uzay Aracı sergilenmeye başladı.

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA), 67P Churyumov–Gerasimenko kuyruklu yıldızına yolladığı Rosetta uzay aracının modülü Philae'nin maketi Fransa'nın başkenti Paris'te sergilenmeye başladı.

Fransa Ulusal Uzay Araştırmaları Merkezi (CNES) tarafından hazırlanan "Philae" ve "67P Churyumov–Gerasimenko" maketleri, Champs-Elysees bulvarında kurulan sergide meraklılarıyla buluştu.

Sergide modülün yapım aşamaları hakkındaki bilgilerin bulunduğu tanıtım panoları da yer aldı. Sergi, 25 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

ESA'ya ait modül, 12 Kasım 2014'te 67P kuyruklu yıldızına konmuştu. Bir kuyruklu yıldıza ulaşan ilk uzay modülü özelliği taşıyan Philae'nin, 67P'nin yüzeyine inişi yaklaşık 7 saati bulmuştu.

Rosetta ve Philae adına açılan resmi sosyal paylaşım sitesi hesaplarından ise yolculuğa dair tüm ayrıntılar, fotoğraflar ve gelişmeler anlık paylaşılmıştı. Philae'nin 67P'nin yüzeyine başarılı şekilde inişi, Twitter hesabından 17 dilde "Ben vardım. Yeni adresim 67P" tweetiyle duyurulmuştu.

67P kuyruklu yıldızını yakalamak için 11 yıl önce fırlatılan Rosetta, Jüpiter'in yörüngesine en yakın uçan uzay aracı oldu. Ana enerji kaynağı olarak sadece güneş enerjisi panellerini kullanan Rosetta ile fırlatıldıktan sonra enerji tasarrufu için 31 ay boyunca hiç iletişim kurulmadı. 

Pillerinin tükenmesinin ardından 15 Kasım 2014'te uyku moduna geçen Philae'nin, kuyruklu yıldızın yüzeyinden organik moleküller topladığı ve Dünya'ya bilgiler göndermeyi başardığı açıklanmıştı. 

Philae, en son olarak kendini kuyruklu yıldız güneşe yaklaştığında tekrar güneşi görebilecek şekilde konumlayabilmişti. Philae'nin güneş enerjisi alabildiğinde uykudan uyanarak elde ettiği verileri Dünya'ya göndermeye devam etmesi bekleniyor.

Modülün topladığı bilgiler kuyruklu yıldızların yapısına ilişkin birçok soruya ışık tutacak.



251 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın