• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

(MÜSİAD) Paris Şubesi tarafından Türkiye'de Yatırım paneli düzenlendi.

    Paris'te Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Paris Şubesi tarafından "Türkiye'de Yatırım Fırsatları" konulu panel düzenlendi. Panele, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın yanı sıra MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Paris Şubesi Başkanı Hakan Kalaycı, Paris Ticaret Başmüşaviri Müge Varol Ilıcak ve çok sayıda işadamı katıldı.  Panelde konuşan Adnan Yıldırım, Türkiye'nin G20 dönem başkanlığında gerçekleştirmeyi planladığı hedeflere değindi.
    G20 dönem başkanı Türkiye'nin aktif bir şekilde çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, şöyle konuştu: "Türkiye G20 dönem başkanlığında ülke içinde KOBİ'lerin gelişmesini hedefliyor. Uluslararası alanda ise az gelişmiş ülkelerin veya geri kalmış olarak tanımlanabilecek ülkelerin durumunun iyileştirilmesi öngörülüyor. Geri kalmış ülkelerle gelişmiş ülkeler arasındaki uçurum sürdürülemeyecek bir durumdadır." Türkiye'de Ekonomi Bakanlığı olarak reel sektörle yakın ilişkiler kurduklarını ve buna önem verdiklerini anlatan Yıldırım, siyaset ve bürokraside bu anlayışın devam etmesi gerektiğini kaydetti. Yıldırım, şöyle konuştu: "Bürokratın ve siyasetçinin kendisine ziyarete gelen insanları anlayabilmesi bir nimet. İşini bilen sorumluluk sahibi ve duyarlı bürokrat ve siyasetçi büyük bir ihtiyaçtır."  Olpak ise Türkiye'nin G20 dönem başkanlığının tesadüfen kazanılmış bir fırsat olmadığına işaret ederek, "Türkiye'nin G20'deki dönem başkanlığı sırayla elde edilen bir şey değildir. Oylamada da ittifakla elde edilen bir sonuç alınıyor. Türkiye'nin aralıkta devraldığı bu dönem başkanlığı çok önemli bir fırsatı ifade ediyor" diye konuştu.
   Türkiye'de MÜSİAD'ın basına verdiği son ilanlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Olpak, son yaptığı yurt gezilerindeki izlenimlerini paylaştı. Olpak, sözlerine şöyle devam etti:   "Gaziantep'ten geliyorum. Orada 6 tane organize sanayi bölgesi var. Gaziantep hem Mescid-i Aksa'nın halısını dokuyor hem de Çin'e halı ihraç ediyor. Oradan Kahramanmaraş'a geçtim. İki şehirde bulunan önemli bir gazetecinin ifadesiyle söylüyorum, orada diyorlar ki, (iyi ki Suriyeli mülteciler var, biz 2 bin liraya Türkiye'de kimseyi çalıştıramıyoruz. Ücreti beğenmiyorlar)."


251 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın