• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Almanya’da her beş kişiden biri yoksul.

Almanya'da geçen yıl 16,5 milyon kişi, yani ülke nüfusunun yüzde 20,6'sı yoksulluk ya da toplumsal dışlanma riskine maruz kaldı, bu durumdan en fazla kadınlar etkilendi. 
Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre Almanya’da her beş kişiden biri yoksulluk veya sosyal dışlanma tehdidiyle karşı karşıya. Merkezi Almanya’nın Wiesbaden kentinde bulunan Federal İstatistik Dairesi, geçen yıl nüfusun yüzde 20,6’sının, yani 16,5 milyon kişinin yoksulluk veya sosyal tecrit tehdidiyle karşı karşıya kaldığını açıkladı.

Kurum, bu verilerin 2013 yılına kıyasla artış gösterdiğine dikkat çekti. 2013 yılında bu oran yüzde 20,3 olarak saptanmıştı.
Avrupa Birliği genelinde ise bu oran Almanya’daki verilerden daha yüksek. AB genelinde her dört kişiden birinin yoksulluk veya sosyal tecritle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Avrupa Birliği kriterlerine göre, kişi başına düşen ortalama gelir düzeyinin yüzde 60’ından daha az geliri olan kişi yoksul olarak kabul ediliyor.
Almanya’da 2014 yılında tek başına yaşayan bir kişi için yoksulluk sınırı 987 euro olarak belirlenmişti. İki çocuklu bir aile için ise aylık 2 bin 72 euro gelir yoksulluk sınırı olarak kabul ediliyor.

Nüfusun yüzde beşinin ise ‘aşırı yoksullukla’ karşı karşıya olduğu belirlenmiş, bu kişilerin örneğin faturalarını ödeme, evini kış aylarına uygun şekilde ısıtma ve yılda bir haftalık tatili karşılama imkanı olmadığı kaydedilmişti.

AB'de nüfusun yüzde 24,4'ü yoksulluk ya da toplumsal dışlanma riskiyle karşı karşıya 

Açıklamada sonuçlarına yer verilen "Avrupa'da yaşam" (EU-SILC) anketinin sonucuna göre, Avrupa Birliği'nde (AB) geçen yıl yoksulluk ya da toplumsal dışlanma riskiyle karşı karşıya bulunanların oranı yüzde 24,4'le Almanya'ya göre daha yüksek çıktı. AB'de söz konusu oran 2010 yılında 23,7 iken, 2013 yılında 24,5'e yükselmişti.  

 

AB'de bu durumdan en fazla etkilenenler ise 18 yaş altı gençler oldu. 



184 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın