• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

2016 yılından itibaren 22 bölgeden 13 bölgeye düşürüldü.

Fransa 2016 yılından itibaren 22 bölgeden 13 bölgeye düşürüldü. 13 bölge içinde değişmeyen beş eyalet, bölge başkanları Aralık 2015 tarihinde seçilmişti. Bugün eş zamanlı Fransa’nın 8 eyalet, bölgesinde başkanlar seçildi. Fransa’nın kuzey doğusu 2 milyon nüfuslu Alsas bölgesinde (Alsace) Chmapagne-Ardenne ve Lorraine bölgeleri birleşti. Alsas meclisinde bir araya gelen üç eyalet, bölge parlamenterleri 169 koltuklu Alsas meclisinde bugün yeni başkan seçimi için oy kullandı. Kullanılan169 oydan 140’ı geçerli sayıldı. Cumhuriyetçiler Partisinden Alsace Başkanı Philippe Richert 102 oy kazanarak yeniden üç eyalet, bölgenin başkanı seçildi. 

Altı yıllığına yeniden üç eyalet, bölge başkanı seçilen Philippe Richert “Fransa’nın en büyük bölgesi olan kuzey doğuda Alsas bölgesine katılan Champagne- Ardenne ve Lorraine bölgelerinin tarihi, kültürel değerlerinin korunması ve tanıtılması için çalışacağım. Fransa’nın en büyük bölgesi olan kuzey doğuda birleşen bölgelerden demokrasi laboratuvarı yapacağım. Muhalefet partilerinin farklı bir politikayla bu çalışmaların içinde destek olmasını istiyorum” diye konuştu. 

Türk kökenli meclis parlamenterleri Nejla Brandalise, Davut Sağlamer ise Alsas başkanı olarak Philippe Richert’in yeniden üç eyalet, bölge başkanı seçilmesinin kendilerini sevindirdiklerini söyledi. Sağlamer, “Biz de yeniden ikinci kez eyalet, bölge meclis parlamenteri olarak bundan sonra üç eyalet, bölge için çalışacağız” dedi. 

Üç eyalet, bölgenin birleşmesiyle yaklaşık 5,5-6 milyon nüfusa hitap edecek olan Alsas meclisinin yakında isminin değiştirilmesi düşünülüyor. Yeni seçilen başkan Philippe Richert “2016 yılında tasarruf yapmamız gerekiyor” diyerek önümüzdeki Şubat ayından itibaren parlamenter üyelerin maaşlarını yüzde 20 düşüreceğini söyledi.

192 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın