• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Memurlar'dan zam Protestosu.

Liseli gençler, Fransa'da işsizliği düşürme amacıyla hazırlanan tasarısına karşı çıkmak için gösteri düzenledi.


Fransa'da memurlar, hükümetin 6 yıldır maaşlara zam yapmamasını ve  FransaÇalışma Bakanı tarafından hazırlanan yeni çalışma yasa tasarısını protesto etti.

Fransa'da memurlar hükümetin 6 yıldır maaşlara zam yapmamasını protesto etmek için sokağa döküldü. Maaşlarına zam yapılmasını isteyen memurların eylemine, öğrenciler de destek verdi. 

Sosyalist Parti hükümetinin hazırladığı yeni çalışma yasası tasarısı protesto edildi.


Paris'te polis tarafından sayıları 115 olarak bildirilen liseli gençler,  Fransa'da işsizliği düşürme amacıyla hazırlanan tasarısına karşı çıkmak için gösteri düzenledi.

Gösteride, liselilere üniversite öğrencileri de destek verirken grup,  Parissokaklarında bazı yolları kapatma eylemi yaparak yeni yasa tasarısını protesto etti.

Yasa tasarısına karşı çıkanlar tarafından elektronik imza sitesi Change.org'da başlatılan "Çalışma yasası: Hayır, mersi" isimli kampanyaya imza atanların sayısı da 1 milyonu geçerek ülke rekoru kırdı. Yaklaşık 1 milyon 250 bin kişinin imzaladığı kampanya, başlatıldıktan 2 gün sonra 100 bin barajını geçmişti.

Hem hükümetin sert şekilde eleştirilmesine hem de hükümet içinde de farklı görüşlere neden olan yasa tasarısı sendikaların da hedefinde. Sendikalar ve öğrenciler, geçtiğimiz hafta da yasayı protesto etmiş ve hükümete geri adım atma çağrısında bulunmuştu.

Bakanlar Kurulu'nda 24 Mart'ta görüşülecek yeni tasarıya göre, günlük maksimum 10 saat olabilen çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan minimum çalışma süresi düşürülecek ve fazla mesailerde 5 kata kadar daha az ödeme yapılabilecek.

Ülkedeki 17 milyonluk çalışan nüfusu doğrudan etkileyecek yasa tasarısı, şirket ve işverenlere, çalışanlarının çalışma süresini arttırma ve maaşlarını düşürme yetkisi verirken, 18 yaşından küçük çıraklık eğitimi alan çocukların günlük 10 saate kadar çalışabilmesini de öngörüyor.


149 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın