• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

MÜSİAD Paris ve AlbarakaTürk istişare toplantısı.

AlbarakaTürk ve MÜSİAD Paris yönetimi Fransa'daki olası iş fırsatları ve finans piyasasını masaya yatırdı.



    AlbarakaTürk ve MÜSİAD Paris yönetimi Fransa'daki olası iş fırsatları ve finans piyasasını masaya yatırdı.
   Paris Müsiad Başkanı Hakan Kalaycı'nın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıda, Fransa'daki yeni iş yasası konusunda katılımcıları bilgilendiren Fransız avukat, kısaca El Khomri (çalışma yasası) olarak da bilinen yeni yasa hakkında toplantıya Katılan Fransa'daki Türk işadamlarını bilgilendirdi. Toplantıda bulunan işadamlarının karşılaştığı sorunlar ve karşılaşılabilecek hukuki problemler ile ilgili sorularını cevapladı.
    Daha sonra söz alan AlbarakaTürk katılım bankası bireysel bankacılık müdür yardımcısı Kenan Sarıoglu ve iç Anadolu Bölge Müdürü Hüseyin Tekin Türkiye'deki yaptıkları ve halen yapılmakta olan dev projelerin tanıtımını gerçekleştirirken finans Dünyasının çalışma metodolojisi mantığı ve AlbarakaTürk olarak kendilerinin farklı bir kulvarda yer almaya çalıştıklarının altını çizdi.
   Toplantının son bölümü'nde ise karşılıklı fikir alışverişinde bulunulurken, yapılan istişare ve değerlendirmelerde Fransa'daki potansiyel yatırım Alanları finans dünyasında yapılabilecek konular ve Fransa'da yaşayan MÜSİAD üyeleri işadamları ve vatandaşların istek ve taleplerileri gözönüne alınarak bu konu ile ilgili yapılması gerekenler hukuki süreç  ve finans işlemleri başlıklar halinde ele alındı. 
   Paris'te gerçekleştirilen toplantıda bugüne kadar Türk vatandaşlarına yönelik gözden kaçan yapılabilecek projeler hakkında bilgi alışverişi de gerçekleştirildi.

   AlbarakaTürk katılım Bankası yetkilileri Fransa ve Paris'i özellikle gündemlerine aldıklarını, ilk genel kurul toplantılarında bu konu ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlatacaklarını belirterek, Bordeaux şehrinde de düzenlenecek olan ikinci bir toplantıya Katılmak üzere Paris'ten hareket etti.

    Katılım Bankacılığı Sistemi Türkiye’nin ilk Katılım Bankası Albaraka Türk, Nedir?

Katılım Bankaları mali sektörde faaliyet gösteren, reel ekonomiyi finanse eden ve bankacılık hizmetleri sunan kuruluşlardır. Katılım Bankaları, tasarruf sahiplerinden topladıkları fonları, faizsiz finansman prensipleri dahilinde ticaret ve sanayide değerlendirerek, oluşan kâr veya zararı tasarruf sahipleriyle paylaşırlar. TL, USD ve EURO bazında vadeli hesaplarda toplanan fonlar, kurumsal finansman desteği, bireysel finansman desteği, finansal kiralama, kâr veya zarar ortaklığı yöntemleriyle değerlendirilir. Ticaretin ve sanayinin ihtiyaç duyduğu hammadde, yarı mamul veya mamul madde, gayrimenkul, makine veya her tür teçhizatın temini, bu yöntemler aracılığıyla sağlanmaktadır. Katılım Bankaları nakit kredi vermezler, ancak halkın ihtiyaç duyabileceği bankacılık hizmetlerini sunarlar. Katılım Bankalarının varlık nedeni ve Altın Kuralı “Faizsizlik Prensibi”dir. “Faizsizlik Prensibi”nin özü de; 1) Fon toplarken “sabit bir getiri” taahhüt etmemek, 2) Fon kullandırırken nakit kredi vermeyip, malı “peşin alıp vadeli satmak”tır. Türkiye’de ve dünyada halkın bir kesimi, faiz gelirinden uzak durmaktadır. Bu nedenle klasik bankalara gitmeyen fonlar atıl kalmaktadır. Bu durum hem genel ekonomi açısından, hem de tasarruf sahibi açısından bir kayıptır. Katılım Bankaları, mali sektörde bir yenilik olarak, klasik bankalara gitmeyen fonları ekonomiye kazandırmak ve tasarruf sahiplerinin fonlarını güvenle saklamalarına ve değerlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Ayrıca orta ve uzun vadede yatırımların finanse edilmesi yoluyla kalkınmaya katkı sağlarlar. Kuruluş aşamasında, dalında uzman kişilerin oluşturduğu heyetlerin görüşleri doğrultusunda ve dünyadaki uygulamalardan örnek alınarak Katılım Bankalarının topladığı fonları değerlendirmek için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Bu yöntemlerle elde edilen kazancın ticari kazanç niteliğinde olduğu ve faizden esaslı olarak farklılık gösterdiği konusunda bir görüş birliği oluşmuştur.


 
340 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın