• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Fransa'daki hırsızlardan dört kişiden biri, yabancı uyruklu.

2008-2009 yıllarına göre, bu rakam şimdi iki misline çıktı.

 Fransa'da faaliyet gösteren Ulusal Suç İzleme Merkezi tarafından yapılan bir araştırma, ülkede hırsızlıktan hüküm giyenlerin dörtte birinin, yabancı uyruklu olduğunu ortaya koydu.

2014 rakamları baz alınarak hazırlanan rapora göre, hırsızlık suçundan hüküm giymiş yabancı uyrukluların önemli bir kısmı Doğu Avrupa ve Balkan ülkelerinin vatandaşlarından oluşuyor.

Fransa'da 2014 yılında hırsızlıktan hüküm giyenlerin yüzde 24'ü yabancı kökenli ve bu kişilerin sayısı 82 binin üzerinde. Rapor, Fransa'daki Gürcü, Rumen, Bulgar ve Arnavut göçmenlerin en fazla hırsızlıktan hüküm giyenler arasında olduğunu gösteriyor.

Hırsızlıktan hüküm giyen yabancıların sayısında son yıllarda görülen artışa dikkat çekilen raporda, 2008-2009 yıllarına göre, bu rakamın şimdi iki misline çıktığı kaydedildi.

Yine raporda, 2008-2009 yıllı öncesi, hırsızlıktan hüküm giyen yabancıların önemli bir bölümünün Kuzey Afrika kökenliler olduğu ancak son dönemde Doğu Avrupa ve Balkan kökenlilerin ilk sıraya yerleştikleri bildirildi.

Doğu Avrupa ve Balkan kökenli hırsız şebekelerinin özellikle yaşı küçükleri çalıştırdıklarına işaret edilen rapora göre, hırsızlar tarafından çabuk satılabilen mücevher ve elektronik aletler en fazla çalınan mallar arasında ilk sırada bulunuyor.
163 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın