• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

MÜSİAD Strasbourg'a şube açmaya hazırlanıyor.

MÜSİAD Strasbourg'a şube açmaya hazırlanıyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, dünyada yaşanan makro ekonomik adaletsizliklere dikkati çekerek, "Dünya nüfusunun yüzde 1'inin serveti, dünyanın geri kalan yüzde 99'unun servetinden, yani 7 milyar insandan daha fazla. Bu hırsızlık demek. Dünya değiştirilmelidir demek, en çok bize düşer. Çünkü Türkiye, sadece bir toprak parçasının adı değildir. Türkiye bir mesuliyetin adıdır." dedi.

Olpak, Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başlayan 16. MÜSİAD EXPO'nun açılışında küresel ekonomik görünüme ve Türkiye'nin üstlendiği misyona ilişkin değerlendirmeler yaptı.

- "Gerçeklik maskesi takılmış yalanların müşterisi olmadık"

Olpak, MÜSİAD'ın Türk milletini her bakımdan kalkındırmak için çalışma hedefiyle yoluna devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Her defasında, ekonomiyi sadece matematiğe indirgeyen anlayışa karşı olduğumuzu vurguladık. İnsanın onuruna ve varoluş sebebine aykırı düşüren yanlış uygulamaları, daima sorguladık. Gerçeklik maskesi takılmış yalanların müşterisi olmadık.

Çünkü biliyorduk, hakikatin asası gelince, yılanların hepsini yutar. İnanıyorduk, biz doğruyu yaptıkça ve yaydıkça, yanlış çekilecek, kaybolacak. Bu nedenle, daima daha güzelin arayışı içinde olduk. Bu arayışta, 'Ticaret helal, faiz haramdır.' cümlesi, ilkemizdi. Dürüst ticaret, erdemli iş adamı ve helal kazanç, düsturumuzdu. Türkiye'nin kalkınmasını hep kendi değerlerine sahip çıkarak başarmasını istedik."

- "Faiz gideri, vergi gelirinin yüzde 13'üne düştü"

Olpak, MÜSİAD'ın, Türkiye'yi ileriye götürme bilinciyle 26 seneyi geride bıraktığını dile getirerek, MÜSİAD'ın Türkiye ekonomisi gibi büyüdüğünü söyledi.

Türkiye ekonomisinin son 15 yılda 2,7 kat büyüdüğünü, kişi başına düşen milli gelirin yüzde 116 arttığını ifade eden Olpak, "Artık, tek gecede döviz kurunun 3'e katlandığı, yüzde 100'ü aşan enflasyon ile paramızın durduğu yerde eridiği bir Türkiye ekonomisi yok. Bütün algı operasyonları ve darbe girişimlerine rağmen, güçlü ve istikrarlı yapısını muhafaza eden bir Türkiye var." diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin AK Parti hükümetleri öncesinde faiz giderlerine çok fazla bütçe ayırdığına işaret eden Olpak, şunları söyledi:

"Hatırlatmakta fayda var. İnsanoğlu kolay unutuyor. 2001 yılında, ülkemizde, sadece kamunun faiz gideri, toplanan vergilerin yüzde 103'ü idi, miktar olarak da 41 milyar lira. Faiz ödemekten, ne borç ödemeye, ne yatırıma ve kamu harcamalarına ne de Ar-Ge'ye ayrılacak kaynak kalıyordu. 2015'te, faiz gideri, vergi gelirinin yüzde 13'üne düştü, miktar olarak ise 53 milyar lira.

Eğer, 2001 oranlarıyla faiz ödeseydik, 420 milyar lira ödeyecektik. Aradaki fark, 367 milyar lira. Sadece cebimizde kalan parayla, her yıl 50 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapabiliyoruz. Bu rakamı yıllarla çarpınca, ortaya akla ziyan bir tablo çıkıyor."

- "Pembe gözlüklerle bakacak değiliz"

Milletin çıkarlarını savunmak üzere çalışmanın, küresel sistemi rahatsız ettiğini belirten Olpak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini hatırlattı.

15 Temmuz'da Türkiye'nin önünü kesme girişimlerinin en kanlısının yaşandığını anlatan Olpak, "Bereket versin ki, küresel sistemin FETÖ'yle yaptığı Truva Atı denemesi, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, milletimizin cesareti ve ferasetiyle önlendi. Darbe girişiminin hemen peşinden, uluslararası medyanın karalamaları başlamıştı. Biz, işin doğrusunu anlatmak için uğraşırken, koroya kredi derecelendirme kuruluşları katıldı. Bugünlerde akortları yeniden düzelecekmiş gibi görünüyor. Ama biz, olup bitene, bunların siyasi gelişmelerin sonuçları olmadığını düşünecek kadar pembe gözlüklerle bakacak değiliz." diye konuştu.

Olpak, adil olmayan gelir yapısı ve emek düzenine dayalı dünyanın değişmesi gerektiğini yineleyerek, dünyanın selameti için başka alternatifin bulunmadığını kaydetti.

"Dünyadaki her 5 kişiden 1'i günde 2 dolarla yaşamaya çalışıyor"

Yüz milyonlarca insanın oturduğu yerden servetini katlayan ayrıcalıklı bir azınlığın iştahını doyurmak için açlıkla mücadele ettiğini anlatan Olpak, şöyle devam etti:

"Bizim dünyayı değiştirmeyi düşünmekten başka yolumuz olabilir mi? Dünyadaki en zengin 80 kişinin serveti, dünyanın yarısının gelirine eşitlendi. Bugün, dünyadaki her 5 kişiden 1'i, günde 2 dolarla yaşamaya çalışıyor. Bu, aşırı yoksulluk demek.

Bugün, dünya nüfusunun yüzde 1'inin serveti, dünyanın geri kalan yüzde 99'unun servetinden, yani 7 milyar insandan daha fazla. Bu hırsızlık demek.

Bugün finans sektörü hariç küresel borcun, dünya gayrisafi hasılasına oranı yüzde 225'e ulaştı. Bu, kölelik demek. Ürettiğinin 2 katından fazlasını borçlanan dünya, bu borcu kimden alıyor? Bu borcu kimler, hangi bedeller karşılığında ödemek zorunda kalıyor?

- " Türkiye bir mesuliyetin adıdır"

Türkiye'nin, adaletsiz dünya sisteminin değişmesi için öncü olabileceğini aktaran Olpak, şöyle konuştu:

" Türkiye bu düzenin böyle gitmeyeceğini yüksek sesle söyleyen bir lidere sahip olduğu gibi, insanın onuruyla yaşayabileceği bir iktisadi düzenin kurulması için, hangi ilkeleri, nasıl uygulamak gerektiğini gösteren birikime de sahiptir. Dünya değiştirilmelidir demek, en çok bize düşer. Çünkü Türkiye, sadece bir toprak parçasının adı değildir. Türkiye bir mesuliyetin adıdır. Masa başında, cetvelle çizilen sınırların bölemediği, kardeşliğin adıdır.

Küresel finans terörünün, verdiği bütün tahribata rağmen yıkamadığı kalenin adıdır. 3 milyon mülteciye açılan, sıcak kucağın adıdır. Türkiye, bir vazifedir. Dünyanın imarı ve insanlığın yararı için çalışmak vazifesidir. Mazlumun imdadı için, mağdurun feryadı için çarpışmak vazifesidir.

İşte bu nedenle, dünya değiştirilmelidir demek, en çok bize düşer. Çünkü, "Türkiye, Türkiye'den büyüktür…"

- MÜSİAD Amsterdam'da şube açacak

16. MÜSİAD EXPO'ya katılan misafirlerin fuar kapsamında birçok ihtiyaca karşılık bulabileceğini aktaran Olpak, üyelerin ürünlerinin yer aldığı hollerde ve "Satın Almacılar Buluşuyor" etkinliğinde ticareti, ekonominin önde gelen isimlerinin yer aldığı 20. Uluslararası İş Forum (IBF) oturumlarında fikriyatı, HighTech Port sergisinde ise teknolojiyi bulacağını söyledi.

MÜSİAD'ın yurt içinde 86 noktaya, yurt dışında 65 ülkede 170 noktaya ulaşarak teşkilat ağını büyüttüklerini ifade eden Olpak, "Dünya genelinde binlerce iş adamını, on binlerce işletmeyi temsil eden, büyük bir ortak noktaya dönüştük ama yetmez diyoruz. Önümüzdeki hafta cuma günü, teşkilatımızı Seydişehiraçılışımızla büyüteceğiz. Cumartesi günü, Melbourne açılışımız için Avustralya'ya uçuyoruz. Dönüş yolunda Japonya açılışımız için Tokyo'da olacağız." bilgilerini verdi.

MÜSİAD'ın önümüzdeki dönemde hizmet ağını geliştirmeye devam edeceğini aktaran Olpak,"Kırgızistan, Kazakistan, Pakistan, Azerbaycan, Gürcistandaki ikinci noktamız Tiflis, Belçika, Hollanda'daki yeni noktamız Amsterdam, Fransa'daki noktamız Strasbourg, Londra, Sudan ve Katar açılışlarımız bizi bekliyor." dedi.

- Fuar kapsamında 200 bin ziyaretçi ağırlanacak

MÜSİAD EXPO yerli ve yabancı toplam 700 şirkete ev sahipliği yapacak. Fuar, CNR EXPO'da toplam 8 holde, 100'ü aşkın ülkeden yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırlayacak. MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı 3. High Tech Port ve 20. Uluslararası İş Forumu da (IBF) düzenleniyor.
365 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın