• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Fransa DİTİB cenaze fonu harcamaları ile ilgili üyelerini bilgilendirdi.

2016 yılında vefat eden 140 kişi'nin cenazesi ditib vasıtasıyla Türkiye'ye gönderildi. Bu Yıl kişi başı masraf payı 16 €uro.

Fransa DİTİB cenaze fonu harcamaları ile ilgili üyelerini bilgilendirdi.
 2016 yılında vefat eden 140 kişi'nin cenazesi ditip vasıtasıyla Türkiye'ye gönderildi.
Fransa DİTİB'ten yapılan açıklamada ise şu satırlara yer verildi.
 
    Değerli Üyemiz, Bilindiği gibi, vefat eden üyelerimizin cenazeleri uçakla Türkiye'deki en yakın havallmanma nakledilmekte, oradan da Türkiye Diyanet Vakfınm ambulans ve cenaze arabalarıyla istenilen adrese ulaştırılmaktadır, iki refakatçisinin de uçak bileti karşılanmaktadır. Türkiye'de iken vefat, eden üyemizin eşine veya bir yakınma -Fon'a kayıtlı olmak şartıyla- 500 € ödeme yapılmaktadır.
     Cenazenin Fransa'da defnedilmesi halinde Fon Yönergesinde belirtilen masraflar Karşııanmaktadır. Bir yıl içinde yapılan harcamalar, üyeliği kesinleşmiş kişi sayısına bölünerek kişi başına düşen israf tespit edilmekte ve ailenin ödemesi gereken miktar ailedeki kişi sonraki yılın başlannda aile reisine bildirilmektedir. Cenaze nakli için verilen hizmetler ve ödemeler Fon Yönergesine göre yapılmaktadır. 2016 yılında 40 üyemiz Türkiye'de iken vefat etmiştir. 1 üyemizin cenazesi Fransa'da defnedilmiş, 142 üyemizin cenazeleri ise Türkiye'ye nakledilmiştir. 2016 yilinda toplam 183  üyemiz vefat etmiş olup Hakkın rahmetine kavuşan üyelerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Cenaze Nakli Yardımlaşma Fonu'nun 2016 yılı içinde yaptığı harcamaların özeti şöyledir:
 
579.527,78 € Cenaze nakil giderleri:
 Cenazenin Fransa içinde veya Türkiye'ye nakli için ödenen morg, cenaze arabaları, ambulans ve nakil giderleri, cenaze şirketlerine ödemeler, refakatçilerin uçak biletleri, Fransız ve Türk makamlarina ödenen harçlar, Fransa'da defnedilen bebek cenazeleri için yapılan ödemeler, Türkiye'de iken vefat eden üyelerin ailelerine yapılan ödeme, kefen, cenaze yıkama ve din hizmetinin verilmesi için yapılan ödemeler.
 309.081,84 € Büro harcamaları:
 Fotokopi, kağıt, zarf, toner, kartuş, kırtasiye ve büro tüketim malzemeleri, telefon ve posta ücretleri, büro hizmetlerinde görevli üç personel için ödenen maaş ve şarjlar (ursaff, pole emploi, mederic vs), elektrik, su, yakıt, sigorta, alarm, bina bakım ve tadilatı ve benzeri giderler. + 888.609,62 € Bu rakam 2016 yılında aktif hale gelen üye sayısına bölündüğünde (888.609,62 € / 55.265 kişi = 16,07 €) kişi başına 16 (on altı) € masraf payı düştüğü tespit edilmiştir. 01.01.2017 tarihinden itaberen refakatçi bilet sayisi 1'den 2'ye çıkartılmıştır. Bizimle hızlı ve etkin iletişim için elektronik posta adresimizi veya internet sitemizi kullanınız. En kolay iletişim için cenazefonu@ditib.fr elektronik posta adresimize isminizi ve üye numaranızı yazarak bildirmeniz beklenmektedir Özellikle masraf payı talep edildiği günlerde telefonlanmız yoğun olarak arandığından bekleme süresi uzun olmaktadır. 
   Tüm yazışmalarda üye numaranızı mutlaka belirtiniz. Adresinizde ve diğer bilgilerdeki değişiklikleri gecikmeden bildiriniz.
Saygılanmızla. 
772 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın