• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis

Yeşilinden kan kırmızısına Fransa'da hepsinde böcek ilacı çıktı.

Fransa'da bir tüketici dergisinin yaptığı araştırmada poşet çaylarda 17 çeşit böcek ilacı çıktı.

09-11-2017
Medyaparis Haber Merkezi

   Poşet Çay değil böcek ilacı içiyormuşuz. Yeşilinden kan kırmızısına hepsinde böcek ilacı çıktı.

    Fransa'da bir tüketici dergisinin yaptığı araştırmada piyasada önde gelen markalar tarafından satılan 26 farklı poşet çayda 17 çeşit böcek ilacı çıktı. Fransa'da Yapılan araştırmada piyasada bulunan Poşet çaylarda 17 çeşit böcek ilacı bulunduğu tespit edildi.

       Bir tüketici dergisi yaptığı araştırma Fransa'nın önde gelen büyük mağazalarında satılan ünlü markaların ürünlerinden birer numune alarak  yaptığı araştırmalarda poşet çaylarda 17 çeşitten fazla böcek ilacı bulunduğunu ortaya çıkardı. Arsenik Civa Alkaloidlere kadar pekçok zehir çeşidi piyasada tüketilen çaylarda bulunuyor.

    Kâğıt çay poşetleri, suya girer girmez eriyip yırtılmalarını engellemek için epiklorohidrin denen bir maddeyle işlemden geçiriliyor. Epiklorohidrin, aynı zamanda pestisit (böcek ilacı) olarak da kullanılan, kanserojen bir madde. Suyla birleştiğinde, kısırlıkla ve bağışıklık baskılanmasıyla ilişkilendirilen 3-MCPD isimli bir maddeye dönüşüyor. 

   Piramit biçimli, kumaşımsı çay poşetleri ise naylondan veya polietilen tereftalattan (PET) yapılıyor. Bunlar gıda için en güvenli kabul edilen polimerler. Her ikisinin de erime noktaları bir hayli yüksek. Fakat burada dikkate almamız gereken bir diğer nokta, “camlaşma sıcaklığı.” Yani, moleküllerin parçalanmaya başladığı nokta. Ve bu nokta genellikle erime noktasından daha düşük. PET’in camlaşma sıcaklığı 76, naylonunki ise 46 derece civarında. Bu da demek oluyor ki, kaynar su kullanmasak bile çayımızla beraber bir miktar plastik molekülü içiyoruz.

     Peki neden bu böcek ilaçları çay da bulunuyor.
     Çay Hasad edildikten sonra Tat, koku, renk gibi özelliklerini kaybetmemesi için herhangi bir yıkama işlemine tabi tutulmuyor. Bu da hasatdan sonra kullanılan böcek ilaçları ile birlikte poşete giriyor anlamına geliyor. Poşet çaylar Fransa'da yaklaşık 60 milyon tüketiciye ulaşıyor.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın