• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/medyaparis
  • https://twitter.com/medyaparis
Anne baba okulunu başarıyla tamamlayanlara Paris Başkonsoloslugunda sertifikaları verildi.

Haber: ESLEMUNNISA

    YTB destekli Paris'te Edu-Mic çatısı altında gerçekleştirilen "Anne-Baba Okulu" programımının beşinci ve son semineri de gerçekleşti.

   5 hafta boyunca Psikolog Gülsüm Sagun tarafından verilen seminer kapsamında çeşitli konular ele alındı. Konular arasında çocuğun okul başarısını arttırmak için yapılması gerekenler, çocuğun okul başarısında ailenin rolü, bilgisayar ve internet karşısında ebeveynlerin tutumu, ailede birey kaybı, eşler ayrıldığında çocuğun psikolojisi ve alınabilecek tedbirler, boşanma döneminde çocuklar, değişen anne-baba rolleri, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve öğrenme güçlüğü gibi konular detaylı bir biçimde anlatıldı. 7 hafta sonrasında Paris Başkonsoloslugunda sertifika programı düzenledi.

    Programda Başkonsolos Emre Kadıoğlu açılış konuşmasını yaparken, Düzenlenen sertifika programına Konsolos Fatma Sağlıcak, Konsolos Müslim Aygün ve Eğitim müşaviri Ziya Yediyıldız da katıldı.
    Eğitim müşaviri, Yediyıldız, bu yapılan çalışmalar bizleri ziyadesi ile duygulandırdı. Birlikte yapacağımız çok şey var derken, bu günden itibaren aile ve çocuklarımıza yönelik çalışmaları destekleyeceklerini, gençlerin üniversite okumasına yönelik, hedef belirleme çalışmaları kapsamında projeler yürütülmesi gerektiğini de belirtti.
    Edu-Mic Dernek başkanı Feyza Hasal Oğraş ise yaptığı konuşmasında bir kadın kurtulursa bir aile, bir aile kurtulursa bir toplum rahatlıkla kurtulabiliyor. Derneğimizin temel prensiplerinden bir tanesi her insan benim kadar önemlidir düşüncesi ile herkes ile eşit mesafede durabilmeyi sağlamış oluyoruz. İkincisi yaptığımız her işi sonuna kadar heycanla azimle yapmayı önemsiyoruz. Üçüncüsü ise diğer derneklerle ortak çalışma yaparak birbirimizi anlamayı sağlıyoruz dedi.
       Yapılan çalışmaları, anlatan Oğraş, devamlı olan projelerini de şöyle sıraladı;
   Anne baba okulu çalışmasını Gülsüm sagun ile, üç bölgede devam eden okuma atölyesini Deniz Yalım Kadıoğlu, Grub parent aile terapisi çalışmasını ise Saduman Kadı ile birlikte yürüttüklerini, ve akabinde aile sağlığı, vatandaşlık, kültürel etkinlik gibi bir çok tamamlayıcı atölye ile yıl boyu bir çok insana ulaşabildiklerini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
    Ayrıca okuma Atölyesini de anlatan Deniz Yalım Kadıoğlu, Edebiyatın diliyle insana ulaşabilmenin, okumanın açtığı dünyaları, kendimizi nasıl farkedebilirizi, iç sesimizi dinlememiz gerekliligini anlattı.

    Programın sonunda, sertifikaları sahiplerine verilerek devamlılıklarından dolayı katılımcılara teşekkürler edildi. Toplu fotoğraflar çekildi.

 Anne Baba Okulu Nedir?

    Her birimiz çocuklarımızla farklı gelişim dönemlerinde çeşitli sıkıntılar yaşamaktayız. Bunların her biri ayrı ve karmaşık sorun alanları olarak görünebilir; ancak çocuklarımızla sıcak, açık ve yalın bir ilişki kurabildiğimiz oranda bunların üstesinden gelmemiz mümkün olur. Dolayısıyla aslında yaşanan sorunun çözümünde, sağlıklı iletişim kurulması yatar.   
    Çağdaş toplumun teknolojik, ekonomik ve toplumsal gelişimine
ayak uydurabilen ,çağının insanı olmayı başarabilen kaliteli genç nüfus yetiştirmek için iyi bir eğitim potansiyeline ihtiyaç vardır. Eğitimin kaliteli olmasında nitelikli öğretmenler kadar bilinçli sorumluluk sahibi ailelere de ihtiyaç vardır. Çocuğun çevresine verilebilecek en iyi destek doğum öncesinde başlayarak, çocuğun gelişiminde ve eğitiminde önemli rol oynayan anne-babaları eğitmektir. Çocuğun gelişim ve eğitim sürecine anne kadar babayı da aktif bir şekilde katmaktır. Bir çocuğun eğitiminden istenen sonucun alınabilmesi, ancak aile ile eğitim kurumunun sıkı ve samimi işbirliği ile  gerçekleştirilebilir. Bir çocuğun eğitiminin sadece onu bilgi sahibi yapmak ve sınavlara hazır hale getirmek olmadığının bilinmesini amaçlar. Çocuklarımızı sınavlara hazırlamanın yanında onların duygusal,sosyal, bedensel, ahlaki ihtiyaçlarının ve sorunlarının karşılanması da eğitimlerinin önemli parçalarını 
oluşturmaktadır. Başka bir ifade ile eğitimin çağdaş ve demokratik toplumun gerektirdiği girişimci; kendi kendine yeten, atak, girişken, sorumluluk alan, soru soran, araştıran kurallara niçin uyması ya da uymaması gerektiğini bilen, hakkını arayan, gerektiğinde itiraz eden, liderlik vasıflarına sahip, kendisi ve çevresi ile barışık bir insan yetiştirme özelliğine sahip olması gerekir. Ayrıca okul –aile işbirliğini güçlendirerek eğitimde verim arttırılabilir.
    Anne ve babaların bedensel ve ruhsal yönde sağlıklı, yapıcı, sorumluluk duygusu gelişmiş, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen özgüvene sahip, başkaları ile olumlu ilişkiler kurabilen ve sosyal becerileri gelişmiş çocuklar yetiştirebilmeleri bu konuda eğitilmeleri ile mümkündür. Anne babaların kendi aralarında rol paylaşımlarını sorgulamalarına yardımcı olmak, çocukların eğitim , kişilik ve sosyal gelişimlerinde dengeli rol üstlenmelerinde istekli hale getirmek. Aile bireylerinin çocuğun her alandaki gelişimini desteklemelerine ve hızlandırmalarına etkin katılımlarını sağlamak. Aile bireylerine; empati, iletişim ve sorun çözme konusunda beceri kazandırmak. Öğrendikleri bilgileri davranışa dönüştürmeye yardımcı olmak. Anne-babayı gelişim dönemleri hakkında bilgilendirerek çocuğunun eğitim ve gelişim sürecine dahil etmek amaçlanır. Aile içinde sağlıklı bir iletişim için bireylerin sahip olması gereken temel bilgi ve becerilerin farkına varmalarını sağlamak hedefdir.

 
  
1894 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın